Webwinkel

Oorbellen 925 zilver

925 Zilver

Een zilveren sierraad is altijd gemaakt van een legering 925 staat voor een legering van 92,5% zilver en 7,5% van een ander materiaal, in de meeste gevallen is dat koper. 925 zilver behoudt zijn waarde en raakt nooit uit de mode.

Vermeil

Sommige van onze juwelen zijn in Vermeil, hierdoor hebben ze een gouden uitstraling. de basis van deze juwelen is steeds 925 zilver met hierover een laagje 14K goud. Doordat de basis 925 zilver is, kunnen mensen met een allergie deze meestal goed verdragen. Deze sierraden zien eruit als echt goud maar zijn betaalbaar.

Het is van belang dat je vermeil sierraden goed verzorgd. Het laagje kan na verloop van tijd slijten.

Waarom wij onze juwelen niet rhodineren

Rhodium is een extreem wit metaal dat in een laagje van slechts maximaal 2micron (= 0,002 milimeter!) over een sierraad wordt aangebracht met galvano-apparatuur. Hierdoor gaat het juweel feller glanzen en minder vergelen.

Vaak gebruikt men het argument dat een sieraad er krasbestendig van wordt. Helaas is dit onzin. Dit ultradunne laagje gaat er vaak heel snel vanaf en zal het je sierraad dan ook helemaal niet krasbestendig maken. Alsook zal je juweel terug vergelen en vragen om opgepoetst te worden. En wat betreft het iets ruwer worden van het materiaal, zodat bvb. een ring minder zou afglijden, daarvoor is er maar één oplossing en dat is het goed passend maken van de ring.

Dit alles is dan ook de reden dat wij niet rhodineren. We maken uitsluitend gebruik van eerlijke materialen.

Wat je ziet is ook echt wat je koopt!

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave